Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Párbeszédet kívánunk szakmai vitákban, nem hatalmi dörgedelmet (felmérés)

Charles Handy az 1960-as években kifejtette, hogy a több fél által hozott döntés jellemzően nemcsak jobb minőségű, de a participáció - az érintettek bevontsága - miatt jobban végre is hajtható. A KIT két közelmúltbeli felmérése szerint ezzel a nem elhanyagolható előnnyel szakmánk (legalábbis az utóbbi 50 évben) nem kívánt élni - önként visszavetve saját potenciálját. A nem reprezentatív kapott eredmények a kívánt állapotról ld.: link illetve a tapasztalt állapotról:
A szakmai vitákban...
1 - a megfelelő információk birtokában lévők döntenek
32 - a pozícióban lévők döntenek
1 - kiterjedt szakmai eszmecserérék során születik döntés
2 - jó, hogy nem sietjük el a döntést.
Az észlelt és a kívánt állapotot összevető pókháló diagram itt található: link
Jól kiolvasható belőle: a válaszadók szerint a pozícióra alapuló döntéshozatal rovására a kiterjedt szakmai vitákra kellene helyezni a hangsúlyt. A válaszadók nem kedvelik sem a bennfentesi döntéshozatalt, sem a döntések halogatását. Indirekt módon megállapítható, hogy a válaszadók kirekesztve érzik magukat a döntéshozatalból, saját tapasztalataik parlagon hevernek. Hogy a döntéshozók a döntésekhez mit használnak fel, nem derül ki a jelen adatokból, de hogy a legértékesebb erőforrást parlagon hagyják, az biztosnak tűnik. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról