Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pedagógusi ellenérdekeltség a könyvtárhasználatban

A tanárok korábban nem voltak anyagilag érdekeltek abban, hogy rajtuk kívül más tartson (helyette) órát -- legyen az pl. a könyvtáros. A jogszabályok (A köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény; 138/1992. (X.8.) Kormányrendelet 7.§ (1) és az ehhez kapcsolódó költségvetési szabályok) szerint teljes egészében kötelező (így fizetett) tanórának számított, amit ő maga tartott meg az iskolában, az már ne, ha csak kísért. Ha tehát a könyvtárost bevonta a munkába, azt kockáztatta, hogy nem lesz ki saját órakerete, egy kisebb lesz fizetése. De nem csak a ez szül ellenérdekeltséget, hanem a tanterv rigorózus követése is,ami miatt úgy érzi a pedagógus, hogy ha áldoz órát a könyvtárra a saját szaktárgya terhére, akkor az elvész számára, nehezen pótolható, mert nincs rá idő.
Az idén bekövetkező változások a pedagógusi munkaköröket is átalakítják, többek közt a munkaidő 80%át az iskolában kell töltenie a pedagógusnak. Az látszik, hogy csak olyan oktatás lesz kifizetődő mind a könyvtáros, mind a pedagógus számára, amit közösen végeznek, ahol egyszerre tud haladni a szaktanár a saját témájában és ahhoz kapcsolódóan a könyvtáros könyvtárhasználati ismeretben. Keressük egymást, egymás érdekeltségét!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról