Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pénzügy, statisztika, lobbizás, marketing, emberi erőforrások fejlesztés kellene a könyvtárosképzésbe

A múlt héten ismertetett cikk (A norvég könyvtárvezetők élvezik munkájukat link folytatása:
A pénzügyi helyzet sok könyvtárakban jelent komoly kihívást, sőt frusztrációt. Ami a személyzetet illeti, országosan közel száz könyvtárban egynél kevesebb a teljes munkaidejű könyvtáros, akinek meglehetősen önállóan kell dolgoznia. A könyvtárosok 60-80%-a részmunkaidőben van alkalmazásban, kedvezőtlen időbeosztásban, hetente többször esti műszakban.
A könyvtárosok nyitottak mások tapasztalataira, és nagyra értékelik a megyei könyvtárak módszertani segítségét. A kis könyvtárakban fontolgatják a nyitott, önkiszolgáló működés meghonosítását. A felsőoktatási és a közkönyvtárak együttműködésében még vannak tartalékok.
Ami a könyvtárvezetők szakmai jártasságát illeti, már többen kétségbe vonják, hogy erre szükség lenne. Fontosabbnak tartják a pénzügyi és marketingismereteket, a gazdasági problémák biztonságos és hiteles megoldására való képességet. Felmerült, hogy a képzésben kapjanak helyet a következő témák: pénzügyek, statisztika, lobbizás, marketing, emberi erőforrások fejlesztése. (ref.: Hegyközi I.)

Régebbi hírforrás(ok): Azért lehetne újat tanulni link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról