Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pénzügyi tervezés -- a könyvtáradban -- Az Olvasószolgálati Szekció országos programja

Egy amerikai közvélemény-kutató felmérés szerint az emberek harmadik leggyakoribb újévi fogadalma a takarékosság volt. Mi sem kellett több az Amerikai Könyvtárosok Egyesülete Olvasószolgálati szekciójának (RUSA - Reference and User Services Association) az 'amerikai PSZÁF'-fal karöltve 4.7 millió dollárral támogatott meg könyvtárakat, hogy a lakosság pénzügyi ismereteit növelő projekteket szervezzen. A nagy projekt az ALA jól bevált '@ your library' kezdeményezés része.
A felnőtteket és tizenéveseket célzó worksopok témái pl.: a bankolás alapjai, befektetési eszközök, a legmegfelelőbb befektetések kiválasztása, és személyes tanácsadás.
A Richmondi Közkönyvtár a Virginia Credit Unionnal együtt januárban indította a 'Beszélgetés pénzügyekről @ your library' A 18 rendezvényből álló szeminárium-sorozatot a könyvtár 9 fiókjában tartják a VCU munkatársai. Témák pl.: a tartozás ledolgozása, hitelmutatók, védekezés személyazonosság-lopás ellen, személyes pénzügyi nyilvántartás. A fiatal könyvtárhasználókat a takarékoskodás fogásaira vezetik rá, a központi könyvtár pedig egyhetes júliusi pénzügyi tábort kínál. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról