Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Perverz könyvtári kölcsönzésre biztat a CatholicVote szervezet

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb katolikus érdekvédelmi csoportja a szombaton kezdődő Pride hónap előtt kísérletet tesz arra, hogy kiszorítsa a könyvtárakból a gyerekeknek szóló, progresszív LMBTQ-könyveket.
A CatholicVote, a katolikus értékek közéletben való népszerűsítésére összpontosító nonprofit szervezet június 1-jén debütál a kampányával. Az akció arra buzdítja a szülőket, hogy szabadítsák meg a helyi adófizetők által finanszírozott könyvtáruk gyermekrészlegét a szexualizált és nemi vonatkozású könyvektől.

"A könyvtár régóta az egyik legnépszerűbb nyári célpont a gyerekek körében" - írta a CatholicVote egy szülőknek szóló segédletben. A "Pride hónapjában" sok könyvtár a gyermekrészlegét meleg és transz könyvekkel, képekkel és szimbólumokkal tölti meg - nem is beszélve a drag queen mesedélutánokról" - folytatta a csoport. "Ezért felvértezzük Önöket, hogy visszavághassanak és visszaszerezhessék a könyvtárat a gyerekeiknek."
A csoport arra buzdítja a családokat, hogy június elején látogassanak meg egy könyvtárat, majd kölcsönözzék ki az összes "Pride hónapja" könyvet, aztán menjenek haza és a könyveket tegyék a gyerekek számára elérhetetlen helyre. A könyvtári könyveket később időben vissza kell adniuk.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról