Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Polgármesteri iroda helyett internetes könyvtár Csíkkarcfalván

Négy új számítógéppel, modern technikai felszereléssel gazdagodott a Csíkkarcfalvi Községi Könyvtár. A BIBLIONET országos program keretében február 13-án, szombaton délután nyitották meg az ingyenes közösségi internetközpontot. A helybeliek népes közönsége gyűlt össze a könyvtárterembe, hogy ismerkedjenek az internet által nyújtott információs lehetőségekkel és eszközökkel. A rendezvényen Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, a község szülötte is részt vett.
A szűkös anyagi keretek nem tették lehetővé, hogy a helyi önkormányzat felújítsa a községi könyvtár épületét, így a község polgármestere, Gábor Tibor a polgármesteri hivatal emeletére tervezett irodájáról mondott le, hogy helyet kaphasson a modern központ. 'Az ország valamennyi polgármesterének példamutató ez a hozzáállás' -- mondta a megnyitón Scott Andersen, a Biblionet programot koordináló IREX Alapítvány helyettes igazgatója. Andersen elmondta, felmérések támasztják alá, hogy öt éven belül a lakosság 85 százalékának lesz szüksége alapvető számítástechnikai tudásra a munkahelyén, ugyanakkor még mindig hatalmas különbség tapasztalható a fiatalabb és az idősebb generáció, valamint a vidéken, illetve városon élő személyek között az informatikai tudást illetően. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról