Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Posta-könyvtár - nem gondolkodtunk időben, vagy még nem lefutott ügy?

A KIT rendszeresen felvetette a posta (és más, főként kistelepüléseken kis forgalommal szolgáltatók) és a könyvtárak közötti együttműködést (pl.: Se posta, se takarék, se ATM - és még mindig nem csinálunk posta-könyvtárat link ). Ami a rezsikrízis miatt még aktuálisabb, ráadásul a könyvtárak nyitva tartása - és hosszabb távú szinergiák mellett - szólna. Emellett persze kitapintható könyvtári oldalról az idegenkedés a más szolgáltatókkal való szorosabb együttműködéstől. A kérdés mára több oldalról és egyre inkább úgy merül fel: együttműködsz vagy bezársz? Most úgy áll a jól ismert képlet: inkább legyen mindenki vesztes. Bár, ki tudja... ha újra tudjuk gondolni a helyzetet... (MG)

Csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál: 366 helyen szűnik meg ideiglenesen a szolgáltatás. Megjelent a pontos lista: ezen a 366 helyen nem lesz posta novembertől.
Az elszálló rezsi miatt összesen 366 postahivatal zár be az országban, nemcsak kistelepüléseken, hanem nagyvárosokban is. Szegeden tizenkettő, Miskolcon, Debrecenben és Pécsen kilenc, Nyíregyházán hét, Győrben öt posta zár be az energiatakarékosságra hivatkozva. Salgótarjánban öt posta működését függesztik fel, a városban aláírásgyűjtés indult az intézkedés ellen - számolt be az RTL Híradója.

A szakszervezeti vezető azt mondta: a posta belső szabályai szerint 60 napra vezényelhetik át a dolgozókat más hivatalokba, úgy számol: az ideiglenes bezárásokat tavasszal oldhatják fel. A kispostákon dolgozó kollegák a nagy postahivatalokhoz kerülnek átirányításra. A szüneteltetés során valamennyi érintett munkavállalónak lesz munkahelye, legalábbis Tóth Zsuzsanna szerint. (Pénzcentrum)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról