Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Posta helyett teleház

Ha a Magyar Posta úgy dönt, hogy megszünteti a kistelepüléseken lévő hivatalokat, az üresen maradó épületeket az informatikai tárca szívesen hasznosítaná teleház-hálózat bővítésére, újabb internetes kapcsolódási pontok létrehozására. Csepeli György államtitkár azt is mondta, hogy várhatóan az év végére nem lesz Magyarországon olyan iskola, ahol ne lenne szélessávú internetes hozzáférés. Az államtitkár szerint Magyarországnak az információ technológia fejlesztése területén komoly lemaradást kell pótolnia az uniós csatlakozás után. (teljes hír)

-- Maurice Line magyarországi előadásain többször említette, hogy angol kistelepüléseken akár egy vegyesbolt egyik felében is berendeznek egy könyvtárat, ha a lakosok könyvtárat igényelnek, és nincs más lehetőség. Ha rugalmas a könyvtárirányítás, akkor a fenti lehetőség a kistelepülések könyvtári ellátásában. (MG)

Hírforrás: IT és -business Hírlevél, 2 (2003) 15
2003. április 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=posta_helyett_telehaz
Régebbi hírforrás(ok): IT és -business Hírlevél, 2 (2003) 15
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról