Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Postás, informatikus, könyvtáros is kapott földet -- kolléga, más funkcióban

Címkék: emberi minőség |

A földprivatizáció áldozata lehet a mezőhegyesi ménesbirtok. A privatizált nagygazdaság 8 ezer hektár állami földet bérel. Bár a szerződése csak 2017-ben jár le, már most tudni: a földalap nem számol tovább a céggel. A ménesbirtok több száz embernek ad munkát, és évek óta támogatta a város kulturális és sportrendezvényeit.
A 6 ezer hektárnyi földet a polgármester szerint olyanoknak osztották szét, akik egyáltalán nem értenek a földműveléshez. Van köztük informatikus, postás, iskolaigazgató és könyvtáros is. Az állami földliciten nekik most hektáronként 3 millió forintért kínálnak eladásra földet. "Ebből az látszik, hogy nem az egyszerű, nem az átlag földművesre írták ki ezt a pályázatot, hiszen ahhoz, hogy valaki számottevő területet tudjon vásárolni, amiből egy család meg tud élni, ahhoz 50, de inkább 100 hektárra van szükség. Tehát 100 hektár 300 millió forint, az nem az a nagyságrend, amit egy átlag magyar meg tud vásárolni" -- mondta Kun Mihály, a Ménesbirtok Zrt. vezérigazgatója.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról