Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Programok, internet, könyvtár és munkahelykeresés is várja a hajléktalanszálló ügyfeleit Kaposváron

Az utcai gondozó szolgálat folyamatos készenlétben van télen-nyáron Kaposváron, mondta a Magyar Vöröskereszt Nyitott Kapu Gondozási Központjának vezetője, Horváthné Pintér Piroska. A kríziskocsi, amely a fagyos téli utcákat is járja alaposan felszerelt: meleg ruha, takaró, hálózsák, izolációs fólia, konzerv, gyógyszer, kötszer, meleg tea, kenyér az állandó rakománya.
- A megszűnt teajárat helyett háromféle étkezést biztosítunk. Mindennap működik a Népkonyha, munkanapokon pedig a Hajléktalanokért Közalapítvány és a Szent Imre Öröksége Ifjúsági és Szociális Alapítvány is nyújt egy-egy tál meleg ételt a klienseinknek - sorolta az intézményvezető. - Ehhez azonban be kell jönni a szállóra, nem erőszak. Így sikerül megnyerni azokat, akiknek eddig az utcán osztottunk ételt. Őket nehezebben lehetett ellenőrizni. Eredmény, hogy kulturáltabb, emberhez méltóbb körülmények között biztosíthatunk nekik étkezést. Ha bejönnek, a szállón egyéb szolgáltatásokhoz is juthatnak, mint a mosás, fürdés, ügyintézés, közösségi programok, orvosi ellátás, internet és könyvtár, munkahely keresés.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról