Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Propaganda-e a magyar médiamodell? - Az erdélyi magyar sajtónak is vége

Nádori Péter megvizsgálja, hogy Edward S. Herman és Noam Chomsky propagandamodellje mennyire alkalmazható a 2016 végére kialakult magyar médiapiaci helyzetre. Spoiler: szinte 100 százalékig.
Origo, Népszabadság, migránskampány, MTVA, Tv2, Class FM, Vs.hu, olasz paparazzi a susnyásban, "vírusterjesztő álcivilek", Kövér László, adatigénylés megtagadva, Figyelő, riportírás miatt bíróság elé citált és elítélt újságíró, Putyin-szájtok, és a többi, és a többi.
A valóság bemutatásában és a hatalom ellenőrzésében aktív médiumok száma jelentősen csökkent, ergo az ilyesmivel foglalkozó újságírók száma is csökkent. Az egyébként közérdekű, még jogszabály szerint (meg egyébként) is köztulajdonú információkhoz való hozzáférés lehetőségei tovább szűkültek, a döntéshozókhoz való fizikai hozzáféréséi ugyancsak. Minden eddiginél több közpénzből lett magánpénz állt a vad gyűlöletkeltés, egyúttal további rettenetes mennyiségű közpénzek magánpénzzé való transzformálása szolgálatába.
- TGM: Az erdélyi magyar sajtónak is vége link

Régebbi hírforrás(ok): KIT-találatok propaganda kifejezésre: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról