Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Puritán titkok a kora újkori Angliából

Klímaváltozás miatt megbolondult időjárás, tárgyalás nélkül fogvatartott rabok, radikális vallásuk miatt üldözött emberek, botrányosan viselkedő egyháziak -- áll a mindennapok híreiben. Ám most nem a 21. századi szalagcímekről beszélünk, hanem egy 17. századi puritán gondolkodó naplójáról! Hat nemzetközi vezető akadémikusnak hét évébe telt -- a tervezettnél kettővel többe --, mire sikerült rekonstruálni a kései Stuart időszak ismeretlen történeteit Roger Morrice, egy puritán tudósító naplójának lapjaiból. A 300 évig egy apró londoni könyvtárban elfeledetten heverő könyvecskét 2000-ben fedezték fel, és 'a kései 17. század legfontosabb publikálatlan brit naplójának tartott művet" hamarosan megjelentetik majd. A Cambridge Egyetem munkatársa, Mark Goldie által vezetett kutatócsoport 1500 oldalt dolgozott fel, amelyeken közel egymillió, 17. századi angol szót kellett átírniuk. - F: aug. 7.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról