Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ragtime a könyvtárban

A Bohém Ragtime Jazzband vezetője néhány hete kissé bizonytalanul emailezte ragtime-szerető barátainak, hogy okt. 5-én, vasárnap 11 és 12 között ők ugyan zenélni fognak a kecskeméti megyei könyvtárban, de hogy ki fog bemenni vasárnap a könyvtárba, azt nemigen tudja. Aggodalma alaptalan volt. Amellett, hogy a könyvtárba gyerekeket szerveztek a könyvtárosok, a koncertet a Magyar Rádió is közvetítette, s az interneten is lehetett hallgatni real audioban. A zene valóban nem mindennapos esemény a könyvtárban. A könyvtári író--olvasó-találkozóra nem kapja fel fejét az ember. Zene, pláne ragtime, jazz, vagy hasonló -- már inkább, az ugyanis kilóg a könyvtárak által önként (kényelmességből?) vállalt könyv -- irodalom -- olvasás sztereotípiából. (Persze, a diplomás könyvtárosok másik szakja szinte kizárólag magyar, ami akaratlanul is túlhangsúlyozza az irodalom- és történelemközpontú gondolkodást.) Lehet, hogy egy-egy arra alkalmas belső térrel és kezdeményező munkatárssal rendelkező könyvtárban sportmérkőzés, virág- vagy főzési bemutató is lesz egyszer?

Hírforrás: MG
2003. október 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ragtime_a_konyvtarban
Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról