Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ramháb: 'A könyvtár működési forrásai nem függnek a szolgáltatás minőségétől'

Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója bemutatta példájukat. A versenyszférát és a közszférát meg kell különböztetni. A könyvtár működési forrásai nem függnek a szolgáltatás minőségétől, és nem is törekedhetnek profitra. De a közszolgáltató intézményeknek is el kell érni, hogy legyenek ügyfeleik, méghozzá elégedett ügyfelek. Törvényi kötelezettség mindenkinek szolgáltatni, de itt is vannak célcsoportok. Figyelni kell a demográfiai eloszlást, a legnagyobb kihívás az életen át tartó szolgáltatás (babáktól a nagymamákig). A potenciális ügyfélkeresés már korán megkezdődik, ...
-- Elgondolkodik az ember a kiemelt mondat hallatán. Tegyük fel, igaz a kijelentés. OK, de akkor mitől függnek a források -- vagy: kellene függniük? A könyvtár(os) lobbierejétől, fenntartóval ápolt kapcsolat minőségétől? És melyik fejlődési szakaszban? Posztszocialista gazdaságban, szabadversenyes kapitalizmusban, tervgazdálkodásban, demokráciában? Boldogabb könyvtárüggyel bíró országokban ezek rég nem jelentenek kérdést. Továbbá: mi lehet a tényleges ösztönzője a minőségfejlesztésnek: törvényi kötelezettség, munkaköri leírás, egzisztenciális érdek, belső lelkesedés? És mi mely irányt tartjuk mi fontosnak... (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról