Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Referenszinterjú - mesterséges intelligenciával?

Meskó Bertalan: Az orvosok az idejük több mint felét adminisztrációval töltik, nem a beteggel. Holott vannak mesterséges intelligencián alapuló programok, amelyek képesek összefoglalni az orvos-beteg beszélgetést, az orvosnak csak ellenőriznie kell az anyagot. Rengeteg értékes idő felszabadul egy ilyen egyszerű és viszonylag olcsó megoldással. Egy cukorbetegeknek szánt gyógyszerhez telefonos alkalmazást fejlesztettek, ami kérdéseket tesz fel az állapotukról, nagyon egyszerű használni, egy-két percet vesz igénybe naponta. Ráadásul az is kiderült, hogy sokkal hatékonyabb így a gyógyszer, hiszen a beteg több releváns információt kap, és részt vesz a saját kezelésében. Ezeknek nem kellene a távoli jövőnek lenniük.

Szó sincs arról, hogy az orvost, a személyes kontaktust, a vizsgálatot felváltják a gépek, vagy hogy azok hozzák meg a végső döntést. Ez soha nem lesz így. Arról van szó, hogy az ellátás helye nem feltétlenül egy kórház vagy rendelő kell hogy legyen, hanem - ha lehet - az a hely, ahol a beteg van. Ha lehet home office-ban dolgozni, ha lehet házhoz rendelni a vásárlást, miért pont az orvoslásban ne játszana nagy szerepet a digitalizáció?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról