Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Reggel 7-től hajnali 2-ig tart nyitva az egyetemi könyvtár Glasgowban

A magyar diákoknak van néhány titkos favoritja. Ezek egyike Skóciában a University of Glasgow, ahol most is becsületes magyar csapat erősíti a legkülönbözőbb szakok, societyk és a színes, zajos Student Village életét. 1451-es alapításával a Glasgow Uni az angolszász világ negyedik legrégebbi egyeteme.
A Glasgow Uni student card belépést biztosít a könyvtárba, a szomszéd sportcentrumba és még számtalan helyre, sőt egyúttal fizetőeszközül is szolgál. Feltölteni szinte bármivel lehet, bár bitcoint egyelőre nem fogad el a könyvtári terminál. A tizenkét szintes könyvtárépületben egymást váltják a hatalmas számítógépes termek, a csoportmunkahelyszínek és a "quiet space"-ek. Az egyetem a brit elit felsőoktatást összefogó Russel Group tagja, és a könyvtár alapján alighanem méltó is erre. Itt speciel semmi roxfortosat nem érzünk; modern, kényelmes és praktikus minden. "Van, aki a fél életét itt tölti" - mondja Levente. Lehet is, 365-ből évente 361 napon tart nyitva, egységesen reggel 7-től hajnali 2-ig.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról