Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Reklámújság-kísérlet a Halisban - a könyvtári márkát építi

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár link a helyi Szuperinfo ingyenes heti hirdetési újság hirdetési lehetőségét használva több héten keresztül teszi közzé gondolatait a könyvtárról. A lapban a könyvtár márkát épít - a hirdetési újság stílusában.

Még a nyitási lehetőség előtt elkezdték bemutatni, a "vágy tárgyává tenni" az átrendezett és így jelentősen megújult könyvtári tereiket. (A történet 2021. március 25-én kezdődött.) - a vonatkozó képeket ld.: link
Egy kis hirdetési sorozatot állítottak össze, "Nyitásig is könyvtár" szlogennel. Az üzenetek külön-külön és egyesítetten is megállják helyüket. Az egyesített üzenet: "Kimozdulni egy otthonos világba / Együtt lenni - akár egyedül is / Megvalósuló vágy - könyvtár".

Arra is volt lehetőség, hogy a könyvtár figyelembe vegye a megjelenő hirdetési környezetet. Így klasszikus szemészeti témájú hirdetések szomszédságába került az ahirdezés, melynek szövege kihasználja a kétféle értelmezés lehetőségét: "Hogy élvezet legyen tisztán látni, használja a könyvtárat".

Az üzenetek az érzelmekre kívánnak hatni.
Az együttműködésben persze kihívás, hogy a lapra jellemző szín kavalkádban sikerül-e megragadni az olvasó figyelmét, és vizuálisan is egyfajta biztos nyugvópontot kínálni. Vizuális attrakciónak is szánták a következő hirdetést:
"Tiszta lappal"

Az együttműködés a lappal a kölcsönös haszon elvére épül. Más tartalmak ügyében is együttműködnek az újsággal. Akkor indult ez az időszak, amikor a pandémia idején a hirdetési piac lankadása miatt tér nyílt a direkt hirdetések közötti tér más fajta hasznosítására.

Végül a klasszikus "rábeszélés" is megjelent, bár különleges formában, hiszen a polcok tetejére helyezett kiállításra invitál. (Czupi Gyula közlése nyomán)

Hírforrás: Halis István Városi Könyvtár
2021. június 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=reklamujsag-kiserlet_a_halisban_-_a_konyvtari_markat_epiti
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról