Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Rendezvényre visszük a könyvtárat -- Halis, a 'kitelepülő' könyvtár (fotókkal)

Napra pontosan 6 éve dolgozom a Halis István Városi Könyvtárban Nagykanizsán. Korábban a könyvtárakról azt gondoltam, hogy egy épületen belüli, alapvetően ülőmunkát igénylő munkahelyek. Természetesen rengeteg könyvtárról olvashatjuk, hogy a városuk életébe aktívan bekapcsolódnak, s az intézménybe igyekeznek az általuk kínált programokkal minél több érdeklődőt bevonzani. Ide kerülve az egyik kellemes meglepetés az volt, hogy a Halis ezzel szemben nem csak benti programokat kínál. Gyakori, hogy könyvtári sátrunkkal kitelepülünk azokra a rendezvényekre, ahová a városlakókat várják (pl. pogácsafesztivál, város napja, tánc világnapja) illetve a kistérségi ellátásban részt vevő, kisebb települések rendezvényein is megjelenünk ilyen módon. Legutóbb Nagykanizsán az első sétáló utcában kezdeményezett Kultúr Korzón vettünk részt, ahol egy héten át napról-napra bővülő programokkal vártuk az érdeklődőket. Kollégáink körében már korábban kiderült, hogy kinek mi a hobbija, mivel jelenik meg szívesen az 'utcán', így most is személyre szabott, mégis könyvtári programot tudtak bonyolítani. Közben még a 15 éves könyvtárnyitásunkra emlékező programra ( link ) is sikerült családi közönséget verbuválni ( link ).
E heti galériánkban - ld. link - a Kultúr Korzó könyvtári programjairól láthatnak fotókat:
1. Szélike királykisasszony kirakójáték, a mese megismerésével egybekötve
2. gólyalábazás
3. könyvtári, gólyalábas és a város különböző épületeinek színezése
4. élő zenés vers- és dalfelismerés
5. korhű sisakok kipróbálása, valamint matematika feladványok elvégzése történelmi évszámokkal
6. szelektív sakk -- használt műanyagpalackokból készült játék. (WKÁ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról