Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Repair Café: egy hely, ami a jövőbe mutat - és a könyvtárban is lehetne

Józsefváros (Budapest) szívében december óta létezik egy olyan egyedülálló hely, amelynek hangulatát már az üzlet üvegére tapasztott óriási felirat is sejteti: minden arra járónak szép napot kíván.
A Repair Café-ba betérve azonban az emberek nem egy újabb kávézóval találhatják szembe magukat: itt a kávé és egyéb nyalánkságok a különleges szolgáltatás mellett vendégváróként funkcionálnak. Miközben a háttérben szól a blues, a helyiségben található tárgyak nagy része arra vár, hogy a Repair Café ezermesterei új életet leheljenek beléjük - mindezt az eszközök tulajdonosai számára ingyen és bérmentve.

A Repair Café egyik legfontosabb törekvése a közösségépítés: bárki beviheti az elromlott szerkezetét vagy a foltozásra váró szoknyáját, hogy akár az értő szakemberrel közösen - a tudásmegosztást alapul véve - új életet adjanak az adott tárgynak.
Bár a Repair a lokációja miatt sokszor a hátrányos helyzetű embereket segíti, Gégény Noémi - aki már lassan név szerint ismeri vendégeit - elmondta, hogy számos olyan "javítani vágyó" van, akit alapvetően a fenntarthatóság gondolata ösztönöz. Sok olyan ember bejön, akinek fontos a fenntarthatóság meg a környezettudatosság, tehát nem azért tér be, mert rá van szorulva. Az, hogy többen azért járnak be, mert ez anyagi szempontból fontos nekik, azt a környék indukálja.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról