Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Részleges könyvtárnyitás Hágában - gyerekek és rászorulók számára

Március 8-ától nyitott Hága közkönyvtára link - de csak a nagyon veszélyeztetett felnőttek, gyerekek számára. (Hollandiában a vírussal kapcsolatos korlátozó intézkedések részleteiről biztonsági / védelmi régiókban döntenek - a helyi állapotok függvényében. Ugyanis más a helyzet a sűrűbben lakott nagyvárosokban, mint a ritkásabb vidéken.) A könyvtárat előzetes bejelentéssel lehet majd látogatni. Minden könyvtárhasználó esetében betartják a távolságtartási és a többi higiéniai szabályt - természetesen.
- Az iskolások, akik számára megterhelő az otthonoktatás, házi feladatot írhatnak, kaphatnak hozzá segítséget, ahogyan a tanuláshoz is. Iskolás csoportok is érkezhetnek.
- Nagyon veszélyeztetettnek azok a felnőttek számítanak, akik pl. nem tudnak maguknak ügyeket intézni. (A lakosság 70%-a boldogul az elektronikus egészségügyi alkalmazással; a fennmaradó 30% számít veszélyeztetettnek.) A könyvtárosok segítenek nekik pl. orvoshoz bejelentkezni a megfelelő telefonos applikáció segítségével. Számukra a könyvtárosok nagyon egyszerű nyelvet használó szóróanyagot is készítenek: pl. hogyan használd a Skype-ot vagy a WhattsApp-ot.
Tematikus könyvcsomagokat természetesen ezentúl is készítenek bármely könyvtárhasználónak. A márc. 1-jén megkapott óvatos nyitási utasítás hatására a könyvtárosok a konkrét szabályok és szervezési feladatok megtervezésébe fogtak - közölte a KIT-tel Makkai-Deuten Réka, a Hágai Városi Könyvtár programvezetője.

A Hollandiában élő magyar könyvtáros márc. 10-i Zoom-előadásában további részletekkel is szolgál a könyvtárról a "Vagy bezársz, vagy átalakulsz - gyűjteménytől a kapcsolatig" című előadásában. A rendezvény: link Jelentkezési lehetőség: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról