Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

RFID a Szegedi Egyetemi Könyvtárban -- az állományvédelmi integrálás még hátra van

Olvasóink örömmel fogadták ezt a lehetőséget, s a tapasztalatok szerint egyre többen élnek is vele, elsősorban azok, akik adott alkalommal csak ebből a gyűjteményből kívánnak kölcsönözni. A szolgáltatás annak ellenére népszerű, hogy voltaképpen mégsem nevezhető teljesen automatikusnak: mivel a technológia telepítése során nem sikerült megoldani az RFID technológia és a meglévő állományvédelmi rendszer kompatibilitását, s a dokumentumokban található mágnescsík hatástalanítását mégiscsak a gyűjteményt felügyelő könyvtárosnak kell kézzel elvégeznie. Ez a tapasztalat egyben azt is jelenti számunkra, hogy amíg ez a probléma nem megoldható, illetve az RFID technológia állományvédelmi funkcióit nem érezzük a jelenleg alkalmazottnál megbízhatóbbnak, addig párhuzamosan kétféle technikát kell alkalmaznunk.
Az RFID-rendszer bevezetésének adatai:
- Megrendelés: 2010. január
- Eszközök szállítása, telepítése: 2010. április
- Dokumentumok felszerelése, működés tesztelése: 2010. április-május
- Szolgáltatás elindítása: 2010. június 14.
- Eszközök: 3 db telepített/asztali író-olvasó, 1 db vonalkód olvasó, 1 db önkiszolgáló kölcsönző munkaállomás elhelyezésére alkalmas pult, 1 db kézi RFID író/olvasó, 1 db elismervény nyomtató, 13.000 db RFID azonosító címke
- Költségek: ~6,75 MFt (eszközök: 6,1 MFt, fejlesztés: 650 Eft)
Ismertető: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról