Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

RMKE-vándorgyűlés -- okos-e a más kárán?

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének éves vándorgyűlésre az idén május 26-28. között lesz Kolozsváron. Házigazda: a kolozsvári Lucian Blaga Központi Egyetemi Konyvtár.
A találkozó témája: Könyvtártól könyvtárig -- szolgáltatások átjárhatósága / hálózata erdélyi könyvtárakban. Három szélesebb témában várnak előadásokat, hozzászólásokat, beszámolókat, jógyakorlat-példákat (15?20 percben):
- könyvtári érdekképviselet, fundraising (partnerségek, együttműködések, megtakarítási intézkedések, stb.)
- virtuális erőforrások, digitális gyűjtemények fejlesztése (digitalizálási programok, informatikai műveltség és digitális kompetenciák fejlesztése közkönyvtárakban, stb.)
- kutatás és tudománytermelés erdélyi könyvtárakban (szaktájékoztatás, kiadványok, tudománynépszersítés, stb.) (ReMeK-e-Hírlevél)
-- Gyakran jut eszembe határon túli rendezvények kapcsán a téma: melyek a magyarországi könyvtári fejlemények tanulságai? Hogyan lehet elkerülni a zsákutcákat? Okos a más kárán... stb. És melyek a jól bevált magyarországi húzások. Felettébb figyelemre méltó a 'megtakarítási intézkedések' téma -- nem emlékszem, hogy ez Magyarországon lett volna már konferencián. Ígéretes... (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról