Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Robotokat mutattak be a könyvtári gyermeknapon

Ujjait nyitogató műkezet, a Csillagok háborújából ismert R2D2 robotot és mindenféle másfélét irányíthatta azok a gyerekek, akik részt vettek a Németh László Városi Könyvtár és az "Új Világ" Alapítvány mai gyermeknapján. A robotok kipróbálására bizony várni kellett, száz gyerek ugyanis nem fért hozzájuk egyszerre.
- Az volt a legjobb, hogy lehetett irányítani a robotot, melyet több Csillagok háborúja és jedis filmben is láttam már. Ezek jó filmek voltak - árulta el Verók Brendon. A kisfiú hozzátette, azért jött el a gyereknapra, mert az anyukája mondta. - A kiállítás, azaz a robotok miatt jöttünk el leginkább erre az alkalomra, ugyanis Brendont érdekli a technika. És a testvére is eljött velünk - árulta el édesanyja, Szitás Barbara.
- Azért a robotok szerepelnek ezen a gyermeknapon, mert a 21. században élünk, ahol meghatározó szerepük van a robotoknak és a számítástechnikának - árulta el Gulicska Irén. A hat éve működő, a megye rászorult családjait segítő, valamint kutyás terápiás foglalkozásokat támogató és vezető Új Világ Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: fontosnak tartották, hogy szemléltessék is a robotok működését a gyerekeknek. - Tavaly kutyás bemutatót tartottunk, előtte lévő évben Horkai Zoltán farkasait hoztuk el. Az idén arra gondoltunk, hogy robotokat hozunk, hiszen a gyerekek technikai eszközök között nőnek fel. A robotokat a budapesti Robotépítő Egyesület tagjai hozták el.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról