Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Rohamléptékkel gyarapszik az országos levéltár digitális anyaga

Sikeres évet zárt a Magyar Országos Levéltár abból a szempontból, hogy a bő egy évtizede tartó folyamat egyik újabb állomásaként 1,1 millió digitális felvételt készített iratairól saját és külső partnerek bevonásával, ezzel lényegesen megkönnyítette forrásai internetes hozzáférhetőségét.
A demokratikus választások huszadik évfordulójára a MOL olyan multimédiás kiadványt jelentetett meg, amely minden eddiginél részletesebben eleveníti fel a rendszerváltás történetét. A DVD háromezer iratfolyóméternyi MOL-dokumentumot, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából, az Országos Széchenyi Könyvtárból, a Nemzeti Filmarchívumból és a Budapesti Történeti Múzeumból származó anyagokat tartalmaz.
Az NKA támogatásával létrejött kiadvány jelenleg kereskedelmi forgalomban nem kapható, a Nemzeti Tankönyvkiadóval kötött szerződésnek köszönhetően azonban hamarosan tananyaggá válhat a középiskolákban az ötezer oldalra rúgó iratot, egy kísérő tanulmányt, interjúkból álló hanganyagokat, korabeli fotókat és plakátokat, részletes kronológiát és egy névmutatót tartalmazó DVD. 2010 folyamán jelentős mértékben bővült a MOL középkori adatbázisának képanyaga is. ...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról