Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtár: kisjátékfilm a könyvtárak csodás világáról

A film rendezője Jason LaMotte, akire nagy hatással volt gyermekkora szomszédos könyvtára az USA-beli Houstonban, és ez a varázslatos hangulat inspirálta őt a film elkészítésekor.
A rendező így beszél erről: Sok szép emlék fűz a houstoni könyvtárhoz. Emlékszem a könyvek elrendezésére, a szagokra és a hangokra is. A történet abból a vágyamból született, hogy visszaidézzem az emlékeimet és a hely varázsát.
Ma is csodálatos érzés kerít hatalmába ezekben az egyfajta tudással, történetekkel teli szentélyekben, melyeket csendes tisztelet övez.
Az A könyvtár című film egy 13 éves lány története. Emily (Missy Keating) tanítás után minden nap elkerekezik a könyvtárba, ahol egy titokzatos hódolójától üzeneteket kap. Azt gondolja, hogy talán az egyik fiú lehet, akit a könyvtárban szokott látni. Ezek az üzenetek régi könyvtári könyvekből vett romantikus idézetek, és Emily minden nap várva várja az újabb üzenetet és romantikus idézetet.
A film végére Emilyvel együtt megtudjuk, ki is a romantikus üzenetek írója. Ez a film az első szerelemről, könyvtárakról, az ott lévő művekről és a demencia okozta szomorúságról szól. Reméljük, hogy legalább annyira fogják élvezni a filmet, amennyire a film készítői élvezték.
A film: link
A werkfilm: link (ref.: Horváth Viktória)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról