Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Rugalmasan leválasztható a nagyobb könyvtári tér - több programlehetőség

A rugalmas térkezeléséről - vö.: gyorsan elmozdítható polcok - már a vándorgyűlés alkalmával is ismertté vált Halis-könyvtárban a minap üvegfallal választották le az előadóterem-ruhatár-vizesblokk-büfé-kisolvasó részt a bejárati szinten. (Sok - akár nívó-díjas - könyvtári is képtelen arra, hogy szükség esetén részlegesen tartson nyitva, vagy akár büféje számára a városközpontban önállóan nyitva tartsa. Ez a használók ás az intézményi költségvetés számára is több szempontból szerencsétlen tervezésre vezethető vissza.) (KIT)
- Már az épület megnyitásakor felmerült az ötlet, hogy a kávézóban tartott különféle eseményektől, kiállításoktól valamiféleképpen el kellene választani az olvasókat.
- Néhány hónapja kísérletezünk - mondta Czupi Gyula igazgató. - A hivatalos nyitás előtt és a zárás után is be lehet jönni a bibliotékába. Egyre többen ismerik, s már megkedvelték a lehetőséget. Ilyenkor ugyan minden szolgáltatásunk nem érhető el, mégis sokan használják, olvasnak, tanulnak, pihennek, vagy épp átforgatják a napi sajtót.
Az intézmény vezetése folyamatosan figyeli az olvasói igényeket, hogy miképpen lehet még barátságosabbá varázsolni a könyvtár belső tereit. Czupi Gyula azt sem tartja szerencsésnek, hogy a mosdókkal szemben található az egyik kölcsönzésre használt pultjuk. Most azon dolgoznak, hogy a bejárathoz közeli kávézónak teret nyerjenek, az üveg felület beépítése pedig a hangszigetelésben is komoly előrelépést jelent.
- Az átlátszó térelválasztón piktogramokat helyeztünk el, hogy az jól látható legyen, és kérek mindenkit, körültekintően közlekedjen - mondta az igazgató. - Az elkövetkezendő időszakban további változások várhatók, remélhetőleg ezekhez is hamar hozzászoknak az olvasók és megkedvelik azokat.

Régebbi hírforrás(ok): Van-e bejárata a könyvtárnak a kávézó felől is? -- filozófia és pénzbevétel link Egymást támogató büfé, kávézó és könyvtár link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról