Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sándor könyveket guberál

Esténként olvas a húsz éve hajléktalan Sándor. A Radnóti-gimnáziumban jelesre érettségizett, orvosi egyetemre járt, ám derékba tört az élete, amikor szülei meghaltak. Az Algyői úti nappali melegedő kis könyvtárának egy részét ő gyűjtötte össze.
- Reggel elindulok a Bajai úti szállóról, hol a hosszabb, hol a rövidebb úton. Menet közben üres üvegeket, színesfémet guberálok, meg könyveket, ha akad. ? meséli Kancsár Sándor, akivel az Algyői úti nappali melegedőben beszélgetünk az épület lépcsőjén. ? Napközben nem olvasok, a tisztasági csomagomban, a szállón tartom a szemüvegem, hogy össze ne törjön. Este hattól tízig olvasok, időnként, ha nem tudok elaludni, akkor tovább is. Ilyenkor kimegyek a verandára, mert ott egész éjjel ég a villany.
Kancsár Sándor húsz éve él az utcán, pontosabban szólva a szegedi hajléktalanszállókon. Volt már az Indóház téren is, de huzamosabb ideje a Bajai úti szálló az otthona. Húsz évvel ezelőtt a testvére adta el a fejük fölül a Tisza Lajos körúti lakást. Neki nem maradt semmi.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról