Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sátorkönyvtár: Foglaljuk el Bostont! -- Nem kell Dewey

Az Occupy Wall Street mintájára Bostonban kezdeményezett szerveződés is, saját könyvtárral rendelkezik egy óriási ponyvasátor alatt. A gyűjtemény, amely New Yorkkal ellentétben kevésbé van kitéve az elemeknek, mintegy 500 könyvből áll. A szervezők között találhatunk a mozgalommal szimpatizáló könyvtárosokat, köztük a Radikális Tájékoztatás (Radical Reference) szervezet bostoni tagjait, és egy könyvesbolt tulajdonosát, akinek elmondása szerint a cél, hogy a tiltakozók minél tájékozottabbak legyenek az ellenzett rendszerekről és megismerkedjenek a lehetséges alternatívákkal.
A könyvtár egyszerű kölcsönzési szabályokat állított fel, viszont nem használja a Dewey-féle tizedes osztályozási rendszert, mivel egyesek emlékezetében alkotója faj- és nőgyűlölőként szerepel. A gyűjtemény naponta átlagosan 50 könyvvel gyarapodik. A könyvek mellett gyűjtik a mozgalom helyi eseményeire vonatkozó dokumentumokat, csakúgy, mint más utcai könyvtárakban például Los Angelesben vagy Portlandben. Az egyik gyakran keresett szerző Noam Chomsky, nyelvész és filozófus, aki a hétvégén beszédet is intézett a tüntetőkhöz egy, a felsőoktatás neves képviselőit felsorakoztató, szabadegyetem-szerű rendezvénysorozat keretében (beszéde YouTube-on: link (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról