Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Se nem célszerű, se nem praktikus, viszont drága és teljesen jogszerűtlen az egyentankönyv

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) öttagú tanácsa kedden elutasította a kormány fellebbezését. A három tankönyvterjesztő kártérítésként félmilliárd körüli összeget kérhet.
A strasbourgi székhelyű törvényszék tavaly október közepén mondta ki, hogy a magyar hatóságok megsértették több, iskolai tankönyvforgalmazó cég jogait. Az EJEB első fokon helyt adott a felperesek - a Könyv-Tár Kft., a Suli-Könyv Kft. és a Tankönyv-Ker Bt. - panaszának, akik a magyarországi tankönyvkiadás- és forgalmazás 2011-es, illetve 2012-es centralizálása miatt indítottak eljárást.
A három cég, melyek közül mára több megszűnt, most meg kell, hogy egyezzen az állammal a kártérítés összegében. Ehhez tudni kell, hogy a cégek most mennyit érnének, ha nem lehetetlenítették volna el őket, úgy tudjuk, most erről tárgyalnak a felek majd. A kártérítés összegét pontosan nem tudni, ezt több tényezőtől is függ, de mivel több milliárdos forgalmú végekről van szó, a végső összeg félmilliárd forint körül lehet, tudta meg a hvg.hu cégközeli forrásokból.
Végezetül megállapították azt is, hogy sem a szülőknek, sem a diákoknak nem származott semmiféle valódi hasznuk az új rendszerből.
- Mentsük meg a gyermekeink tankönyveit! - A Szülői Hang csoport videóüzenete link - A nem állami tankönyvek iskolai rendelhetőségének megszüntetése és egyentankönyvekre cserélése jelentős visszalépés az oktatásban, mely ellen videóüzenetekkel is tiltakozunk. Kattintson és nézze meg rövid videóinkat, melyben szülők, tanárok és szakértők mondják el véleményüket. Szeretnénk, ha minden tanár és szülő értesülne a fontos változásokról. Hallassuk a hangunkat együtt, csatlakozzon tiltakozásunkhoz. Ne feledjük: helyi szinten szülői és tanári összefogással továbbra is vásárolhatunk tankönyvet szabadon. Szülői Hang Közösség: "Az egyentankönyvekkel egyengyerekeket szeretnének nevelni. Ne maradjunk tétlen, amikor a gyermekeinkért kell kiállnunk! Fogjunk össze, és vásároljunk tankönyvet szabadon!"
- Jogerős a strasbourgi tankönyvpiaci bukta, félmilliárdot is fizethet az állam link
- Partizánakcióznak a magán-tankönyvkiadók link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról