Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Segít a könyvtár a külföldi hallgatók beilleszkedésében

A külföldi hallgatók számára, akiknek be kell illeszkedniük új környezetükbe, a mindennapi életben használt információ rendkívül fontos szerepet játszik. E tanulmány célja, hogy feltárja a külföldi hallgatók információigényeit és információkeresési szokásait a campuson belül és a mindennapi életben, a beilleszkedési folyamat szakaszai során. Kérdőíves felmérést végeztek, amely a külföldi hallgatók kritikus helyzetekben mutatott információs viselkedéséről érdeklődött a beilleszkedési folyamat három szakaszában. A megérkezés előtt és közvetlenül utána a külföldi hallgatók információigénye a mindennapi életükkel és kevésbé az egyetemi vagy campusbeli élettel volt kapcsolatos, és az egyesült államokbeli rokonok/barátok és az internet volt a fő információforrásuk. Amint letelepedtek és elkezdtek beilleszkedni, információigényük és információforrásaik megváltoztak: a közösségi média használata jelentősen megnőtt. A megérkezés előtti időszakban információigényük széles körű volt, és az internet segítségével ennek csak kis részét tudták kielégíteni. A fokozatos beilleszkedés során azonban információigényük speciálisabb lett, és egyre magabiztosabbak lettek a keresésnél. A külföldi hallgatókat - egyetemi sikerességük támogatása érdekében - célszerű lenne a mindennapi élethez szükséges információkkal ellátni, ami segíthetné őket a letelepedésben és beilleszkedésben a számukra új országban. (Külföldi hallgatók információigényei és információkeresési szokásai a beilleszkedés során; autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról