Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Segítőkész könyvtárosok, kevésbé elérhető dokumentumok -- a BGF GKZ Könyvtárában

A BGF GKZ Könyvtára (Zalaegerszeg) 2014-es hallgatói vélemény és elégedettség kérdőíves vizsgálatának eredményei.
A könyvtár a 2013-2014. tanév második félévének utolsó két hetében online kérdőíves vizsgálatot végzett a hallgatók elégedettségére és egyes szolgáltatások iránti igényére vonatkozóan. E vizsgálat eredményeit közöljük az alábbiakban.
A kérdőívezést a látogatókkal a könyvtárban, Google online kérdőív segítségével bonyolítottuk le. A kérdőívet 71 hallgató töltötte ki, ez a 2013-ban beiratkozott 523 használó 13,5 százaléka (a kitöltés megkezdésekor legalább 10 százalékos mintanagyságot tűztünk ki célként). A válaszadók közül 70 fő igénybe veszi a könyvtár szolgáltatásait. Egy fő nyilatkozott úgy, hogy a szolgáltatásokat -- idő hiányában -- nem veszi igénybe (a hallgatóság 25,9 százaléka nem használta a gyűjteményt 2013-ban, bár ez 2006 óta a legalacsonyabb arány). A kérdőívezést csupán azért lett volna célszerű könyvtáron kívül végezni, mert így lényegesen több választ kaphattunk volna a könyvtári tagsággal nem rendelkezőktől arra, mi az oka, hogy nem használják a gyűjteményt. A többi kérdésre releváns választ csak a könyvtárhasználóktól nyerhettünk és ez volt az elsődleges vizsgálati cél. (Szabó G. Tibor)
A bővebb szakmai változat:
link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról