Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Semmitmondóak a kormány informatikai tervei

A kormányprogram informatikai 'vállalásai' soványka éveket ígérnek az IT-iparág számára. A programból kiderül, e terület fejlesztésére nem szán komoly összegeket a Gyurcsány-kormány. 'Tovább folytatjuk a magyar digitális tudástárak (Nemzeti Digitális Adattár és Nemzeti Audiovizuális Archívum) fejlesztését. 2010-re minden oktatási intézmény és könyvtár számára lehetővé tesszük, hogy közönségük hozzáférjen a digitalizált tartalmakhoz.' Az elmúlt kormány indította el ezt a fontos projektet. Sikerült egy weboldalt és ezen egy linkgyűjteményt létrehozni, valamint sok-sok pénzt elosztogatni. Ezt így nem érdemes folytatni. A program néhány milliárd forint támogatás, némi osztogatás árán letudható. Persze a kormány, ha eleget kíván tenni az uniós elvárásoknak, kénytelen lesz ennél többet költeni informatikára. Nagy lehetőséget szalaszt el azonban a kormány azzal, hogy a köztisztviselői-közalkalmazotti leépítéseket nem köti össze egy intenzív e-kormányzati fejlesztéssel, mert ha ezeknek a rendszereknek a terjedése, használata nem segíti az informatikai kultúra fejlődését, akkor semmi sem.' - F: jún. 28.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról