Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sikerjelentés Baranyából: Minden jó

Folyamatosan emelkedik a könyvtárak látogatottsága a megyében. Az intézményekbe ráadásul egyre több gyerek érkezik. A színházak forgalma 60 százalékkal emelkedett az elmúlt években. Örömteli módon nőtt a múzeumok és könyvtárak látogatottsága is.
- Már majdnem minden településen van könyvtári szolgáltatás - nyilatkozta a közelmúltban Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. - Jelentősen nőtt a fiókkönyvtárak száma, amelyek háromnegyede meg is újult.
A pécsi központú Csorba Győző Könyvtárban link a beiratkozott olvasók száma a tavalyi adatokat tekintve több mint 19 ezret jelent, ami a Tudásközpontban közel 11 ezer, míg a fiókkönyvtárakban 8 ezer olvasót jelent. Ez évről évre emelkedik, ami most 5 százalékos értéket jelent. Mellettük nő a napijegyet váltók száma, akik nem tartoznak a kölcsönzők közé, de rendszeresen használják a rendelkezésre álló dokumentumokat. Ők pontosan 10.874-en voltak tavaly.
- A legnagyobb forgalmú hónapok a május és a december, amikor közel 55 ezren érkeztek - tájékoztatott Herceg Helga, az Olvasószolgálati Osztály osztályvezetője. - A Tudásközpontba 311-444 olvasó lépett, és nagyságrendekkel, 8 százalékkal emelkedett a kölcsönzött dokumentumok száma is, ami 292.182 darabot jelent.
Többek közt könyvtárközi kölcsönzéssel, bővülő könyvválasztékkal, innovatív szolgáltatásokkal, házhoz szállítással, olvasóklubbal, irodalmi kvízzel, tematikus sarokkal teszik még vonzóbbá a könyvtárt.
Növekszik a látogatottság a szigetvári könyvtárban link is, ahol közel húszezer olvasó fordul már meg évente. Köztük találhatunk egészen fiatalokat és a nyugdíjas korosztály képviselőit is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról