Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

SiópArt - Siófok első kulturális folyóirata; kultúrtörténeti kuriózum

A folyóirat próza rovata Varga Imre Munkácsy Mihály-, Kossuth- és Herder- díjas szobrászművész soraival indul, akinek világszerte több mint háromszáz köztéri szobra áll.
A próza rovat Molnár Ferenc unokájának, az 1956 óta Londonban élő Sárközi Mátyás József Attila-díjas magyar írónak a háborús visszaemlékezéseivel folytatódik, mely után Kerékgyártó István, Forgács Péter és Völgyi Lajos írása olvasható.
A lírai kitekintést, a fiatalos kortárs költészetet országosan ismert szerzők - Turczi István, Nagy Márta Júlia, Benedek Miklós, Toroczkay András, Mesterházy Fruzsina, Nagy Betti, Udvardi Attila és Orcsik Roland - versei fémjelzik. Az interjú rovatban Grozdits Károly beszélget Karinthy Márton színházigazgatóval Karinthyék nyarairól, illetve dr. Kovács Emőke történész, könyvtárigazgató a Siófokról elszármazott, Budapesten élő Szalay Etelka életművésszel. A helytörténet rovatban megismerkedhetünk - a Csehországból elszármazott, Temesvárra majd később Siófokra került - Gonauer Gyula főkertész legendás életútjával, melynek Pusztai Fruzsina Olívia könyvtáros járt utána. Somogyi György Magyar tenger magyar ecsettel című könyvét Tar Ferenc, a Praznovszky Mihály szerkesztésében megjelent Levelek a Lipták-házba: Örkény István levelei Lipták Gábornak című kiadványt Cséby Géza ismerteti. Varga István fonyódi könyvtárvezető A fonyódi gróf Zichy Béla-telep történetéről szóló könyvét Katona Csaba történész méltatja, míg Stekovics Gáspár Képpel/Írott/Táj című fotóalbumát Varga István mutatja be.
A hírek Somogy megye, Siófok és a Balaton déli partjának idei, fontosabb kulturális eseményeit gyűjtik csokorba.
A SiópArt folyóirat már képviseltette magát Balatonedericsen, ahol a múlt hétvégén tartották a Balaton-környéki helytörténészek első, hagyományteremtő találkozóját. A folyóirat siófoki bemutató estje 2015. november 25-én (szerdán) 18 órai kezdettel lesz a BRTK Könyvtár előadótermében.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról