Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Skool - végre, könyvtárban is, Békéscsabán

A magyar fiataloknak majdnem a fele távol maradhat a számítástechnikai pályáktól, ha a nők nem barátkoznak meg a szakmával. Ehhez azonban már kislánykorban el kell kezdeni a kedvcsinálást.
A gyerekeket a Skool elviszi körülnézni it-cégekhez is, összeismerteti őket fejlesztőmérnökökkel. Nem kevésbé fontos, hogy ingyenes klubokat - 10 hetes, iskola utáni foglalkozásokat - indítottak lányoknak Budapesten és már vidéken is: Miskolcon egy általános iskolában, Békéscsabán egy könyvtárban [Békés Megyei Könyvtár link ], Szegeden az EPAM technológiai cégnél. Ezeken a helyeken 4-5 fős Skool-csapatokat szerveznek, átadva nekik a tudást és a módszert. Szeretnének hátrányos helyzetű gyermekekhez is eljutni, mert nekik a programozás még inkább kiugrási lehetőség.
A Skool két éve működik, ezalatt mintegy ezer lány vett részt az órákon, és egy nemrég készített felmérésből kiderült: 88 százalékuk végez azóta is valamilyen programozással kapcsolatos tevékenységet. Akik 14-16 évesen ismerkedtek meg velük, azok közül sokan számítástechnikai iskolába vagy valamelyik egyetem informatikai karára készülnek.

Régebbi hírforrás(ok): Találatok a KIT-ben Skool-ra link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról