Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Sok cigarettázás = alacsony könyvtárhasználat?

Az európai állampolgárok közel harmada (29%) dohányzik valamilyen formában - cigaretta, szivar, pipa - míg, majdnem felük (49%) azt állítja, hogy soha nem gyújtott még rá. A maradéknak (22%) sikerült leküzdenie függőségét - derül ki az Eurobarométer legfrissebb felméréséből. Legnagyobb bagósoknak a dél-európaiakat lehet nevezni: Görögországban a lakosság 40 százaléka cigarettázik, de hasonló méreteket ölt a dohányzás Ciprus zömében törökök lakta északi részében is. Őket követik a bolgárok (39%), majd mi magyarok (38%), valamint a nem EU-tag Törökország (37%).
-- A címben felvetett párhuzam nem igazolt. De azért nem is teljesen alaptalan. Hagyományosan Északon, Észak-nyugaton olvasnak a legtöbbet, illetve járnak könyvtárba. Az ottani 60-70%-os könyvtárhasználati arány Magyarországon már csak 11-12%, tőlünk délebbre pedig 6% alá is benéz az arány. Az így kapott térkép-adatok a töményszesz-fogyasztás adataival is kapcsolatba hozhatók (olvasás és tömény szesz) -- tudományos igényű kutatás, illeve hipotézisek hiányában csak az érdekesség szintjén. Morfondírozni lehet, attól azonban érdemes tartózkodni, hogy egyéni könyvtárhasználói szinten vonjon le bárki is messzemenő következtetéseket. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról