Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sokkal jobb az új Google Maps

Letisztultabb lesz és még jobban hasonlít egy igazi térképre a nyáron debütáló új Google Maps. A képernyőt kitakaró oldalsávok és listák eltűnnek, minden fontos információ megjelenik a térképen, amely már kedvenc helyeinket is tartalmazza. Kipróbáltuk a béta verziót.
A Google Térkép jövőbeli verziójában nincs külön gomb az útvonaltervezéshez, távolságméréshez, de még az utcakép nézet sárga emberkéjét is nyugdíjba küldték róla. A bal felső sarkot egyedül egy keresőmező - és ha abba beírunk valamit, akkor egy pár elemes találati lista -- foglalja el. A bal alsó sarokban válthatunk a térkép és a légi fotó nézet között. Jobbra lent pedig a zoom és a térkép megdöntését szolgáló gomb található. Ezek mellett még be lehet kapcsolni egy fotókat mutató alsó sávot is, amelyet felfedező módnak hívnak, és érdekes képeket és panorámafotókat ajánl.
A korábbi funkciók azonban nem szűntek meg. Ha beírtunk egy címet a keresőbe, vagy rákattintottunk a térkép egy pontjára, akkor máris tervezhetünk útvonalat vagy kereshetünk buszt. Az üres keresőmezőbe kattintva is elő lehet hozni a tervezőmódot, illetve ott lehet bekapcsolni a dugófigyelő szolgáltatást is, amely rögtön információt ad arról, hogy merre érdemes elindulni...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról