Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Somorja és Győr közkönyvtárainak együttműködése - állomány és enteriőr a hangsúly

Könyvespolcok, székek, fotelek, egyedülálló rendezvények az olvasás népszerűsítésére, bibliobox és egy módszertani kiadvány. Mindezt a somorjai Zalabai Zsigmond Könyvtár link abból az európai uniós nyertes projektjéből valósította meg, mely az Innovatív Könyvtári Megoldások, kreatív találkozási terek létrehozása (LibLab) nevet viselte.
Magát a mintegy 45 ezer eurós Partnerséget építünk projektet a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térrel link társulva valósította meg, az elnyert összegből 20 ezer euró jutott az ismert és sikeresen működő somorjai városi könyvtárnak. Az Interreg Szlovákia Magyarország SK HU program támogatásának köszönhetően nemcsak szebb, hanem praktikusabb is lett a könyvtár, a már említett új polcok a könyvállomány gyarapítását teszik lehetővé, az új ülőalkamatosságok a rendszeres könyvtári író-olvasó találkozókon részt vevők kényelmét szolgálják, a bibliobox pedig ma már elengedhetetlen kelléke minden valamirevaló könyvtárnak: az épület előtti vasdobozba helyezhetők a kikölcsönzött könyvek, így ezek visszaadása nem kötődik a nyitva tartási időhöz: ebbe bármikor beletehetők a könyvek.
Ami még szóra érdemes: a felújítást több rendezvény is kísérte, részint Győrben, részint Somorján: a győriek egy szakmai workshopot s egy irodalmi fesztivált rendeztek, a somorjaiak rendhagyó workshopjára pedig a Pomlé szabadtéri színpadán került sor.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról