Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Speciális munkatársak - és a közösség - tudatos fejlesztése

Stratégiai erőforrásnak tekinthetők a könyvtárban dolgozó speciális hátterű munkatársak - amennyiben van rá szándék. Munkatársak, akik valamilyen szempontból hátrányt szenvednek, vagy előítélet alá esnek, pl. beilleszkedési zavar, roma, meleg, mozgás- vagy értelmi sérült, speciális élethelyzet. Ugyanis befogadásukkal 3 területen is fejleszthetjük környezetünket.
1. A közösség egésze megismerkedik a munkatárssal, (munka)kapcsolatba kerül vele, megtanulja a kapcsolatteremtést, elfogadhatja speciális mivoltát.
2. Az el- és befogadott munkatársak tapasztalata, munkaereje integrálódik a szervezetben.
3. A speciális kollégákon keresztül a könyvtár célcsoportjává válnak olyan csoportok, akik számára a könyvtár sokkal fontosabb szocializációs közeg, mint az "átlagos" lakosságnak.
A könyvtár ilyen módon három szempontból is betölti esélyegyenlőségi küldetését, azon túl, hogy növeli a társadalmi kohéziót, a széleskörű befogadói attitűdöt, hozzájárul a társadalombiztosítási kiadások mérsékléséhez.
Van olyan könyvtár Magyarországon, ahol nem roma, mozgássérült, meleg, értelmi sérült, roma dolgozik együtt, figyelemre méltó eredményeket elérve. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Hogyan működhet egy könyvtár fogyatékos emberek alkalmazásával? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról