Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Spórolás okán megszüntetett Filmarchívum több mint négyszer annyi pénzt kap - könyvtármozi-alternatíva?

Nagy rössel látott neki a kormány az állami háttérintézmények leépítésének, az egyik halálra ítélt szervezet most jóval nagyobb költségvetéssel folytathatja tevékenységét Andy Vajna égisze alatt.
A Filmarchívum és a Magyar Nemzeti Digitalizációs Archívum (MaNDA) is azon háttérintézmények között volt, amelyeket spórolás miatt megszűnésre ítélt a kormány. A 70 ezer filmkópiát őrző gyűjteményről már korábban kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Filmalaphoz kerül, most pedig megjött a hír, hogy nemcsak hogy Andy Vajna alá kerül a magyar nemzeti filmtermést őrző, digitalizáló, kiadó gyűjtemény, hanem az eddigi 210 millió forintos évi költségvetés helyett több mint négyszer ennyiből, 904 millióból gazdálkodhat évente.
A Filmarchívum és Filmlabor a filmalappal együttműködve eddig is felújított digitálisan több régi kópiát is, az új célok közt van a régi magyar filmek hatékonyabb külföldi értékesítése, DVD-k kiadása és értékesítése, illetve filmmúzeumszerű vetítőhelyek létesítése, ahol a régi filmeket lehet újranézni a fővárosban. A filmvagyon digitalizálása és online hozzáférhetővé tétele is kitűzött cél. (HVG)
- Az archívum eddig a totális inkompetenciájáról híres Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (Manda) kezében volt, akik annyira szerencsétlenek voltak, hogy a kormány végül megszüntette őket. Érdekes kérdés, hogy mi lesz az EU-pénzek botrányos elcsalásával épült ózdi filmes élményparkkal, ál-filmarcívummal és kamu kutatóintézettel, amik eddig szintén a Mandához tartoztak. (444)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról