Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sportpóni volt a könyvtári nyárbúcsúztató sztárja - Kaposvár

Rendőrségi, tűzoltó- és lovasbemutató is tarkította a megyei könyvtár csütörtöki nyárbúcsúztató rendezvényét: gyermekkönyv-nyár címmel júniustól tíz héten át foglalkozásokat, látványos bemutatókat szerveztek a fiataloknak, melyen több mint 500-an vettek részt.
- Nagyon örülünk, hogy a nyáron is sokan tértek be hozzánk, az olvasás a vakációban is népszerű - mondta Horváth Péter, a megyei könyvtár igazgatója. - Június végétől augusztus közepéig a kölcsönzött könyvek 68 százaléka szépirodalom volt, év közben ez a mutató 73 százalék. Jelenleg 10 285 olvasónk van, s az külön öröm számunkra, hogy a klasszikus kötelező olvasmányon kívül egyre többen kerestek kortárs gyermekirodalmat.
Gyermekkönyv-nyár elnevezéssel nagyszabású rendezvénysorozat helyszíne volt a téka, csütörtökönként egymást érték a programok. Virág Erzsébet szervezőtől tudjuk: a fizikán és a csillagászaton kívül az ásványokról, s a háziállatokról is tartalmas, tudásbővítő előadást tartottak. ? Szülők, nagyszülők kísérték el az apróságokat, számos kedvező visszajelzést kaptunk - tette hozzá. - A kedvező tapasztalatokból kiindulva jövőre is meg szeretnénk rendezni a nyári foglalkozásokat.
Látványosra sikerült a csütörtöki nyárbúcsúztató: az apróságok már reggel megrohamozták a kaposvári egység tűzoltóautóját, s nagy sikert aratott a rendőrségi bemutató is. A lövedékálló mellény és a pajzs mellett a sisakot is felpróbálhatták a gyerekek és sokan várták a Korona Póni Klub bemutatóját, ahol Gina, a 12 éves sportpóni volt a sztár. A rendezvényt a kaposvári Vattacukor zenekar fellépése zárta.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról