Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

STEM - természettudományos órák a romániai könyvtárakban (videóval)

A romániai könyvtárakban is megjelenő nemzetközi "Ora sa STIM" - magyarul: "a természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika órája program" - a bögözi könyvtár sikeréhez is hozzájárult (e hír forrásában volt róla szó: Amikor dolgozni kezdett, 15 beiratkozott olvasó volt, ma már több mint 250 link )

A nemzetközi program 3 és 10 év közötti gyermekeket céloz. Célja, hogy felkeltse érdeklődésüket az olvasás és más STEM tantárgyak iránt; Romániában és Moldovában is. A könyvtárosok rendszeresen szerveznek workshopokat gyerekeknek. Ezeken a műhelyeken a gyerekeket a téma könyveivel, interaktív olvasási foglalkozásokkal és STEM-kísérletekkel kötik le. Az Ora sa STIM Facebook oldalon is elérhető, így az ötletes tartalmak szélesebb közösséghez juthatnak el: szülőkhöz és nagyszülőkhöz, tanárokhoz és más szakemberekhez is.
A két országban összesen 250 közösségben van jelen e nemzetközi önkéntes olvasói kezdeményezés, melyet a Moldovai Nemzeti Könyvtári Egyesület (ABRM), az OvidiuRo Egyesület, a Bukaresti Goethe Intézet, a Bookster és a Deusche Telekom Alapítvány támogat. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról