Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Strandkönyvtárnak nevezett használtkönyv-árusítás Kaposváron

Július első hetében újra megnyitott a kaposvári könyvtár strandkönyvára a Virágfürdőben. Mivel mi magunk is szívesen vegyítjük a strand élvezeteit egy kis olvasással, örömmel hallottuk a hírt, és rögtön az első Virágfürdős látogatásunkkor a keresésére indultunk. Rövid nézelődés után, a sakktábla mellett meg is pillantottuk a strandkönyvtárnak nevezett képződményt, ami inkább hasonlít egy bolhapiacos standra, mint könyvtárra, mindössze a filccel az asztal élére pingált felirat árulkodik funkciójáról. De más probléma is van vele...
Kaposváron 2012 óta létezik strandkönyvtár, bár a nevéhez annyi köze van, mint nekünk a repülőgép vezetéshez. A meglehetősen igénytelen helyszínt elnézve még talán szerencsés is, hogy semmi nem utal arra, hogy ez a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár kitelepülése, de hogy még könyvet sem lehet kölcsönözni, az teljesen érthetetlen. Értjük mi, hogy a leselejtezett könyvekkel is kezdeni kell valamit, (jelen esetben 50-100 ft-ért elpasszolni a strandolóknak) de akkor hívjuk csak egyszerűen strandbörzének, vagy használt könyvvásárnak. Egy 2014-es plakát még strandkönyvtárral egybekötött meseolvasást hirdet, idénre már ez is elkopott, így végleg értelmét vesztette ez az egyébként hasznos kezdeményezés.
Kedves Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár! Tudjuk, hogy a karácsony még messze van, de nem kérhetnénk egy megyei könyvtárhoz méltó, valódi strandkönytárat a Virágfürdőbe?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról