Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakértelem és együttműködés a könyvtári cigány-programokhoz

A hátrányos helyzetű gyermekek és a könyvtár címmel tartott sikeres előadást 2006. szeptember 19-én a győri Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban Péterfi Rita könyvtáros, szociológus, az OSZK Könyvtári Intézet munkatársa. Elméleti ismereteit gyakorlati tapasztalataival ötvözve mutatta be egyebek mellett a roma olvasók problematikáját, a könyvtár és a cigány olvasók viszonyát. Tanulság, hogy a könyvtár jóakarattal elébe mehet ugyan a cigányság igényeinek, azonban erősen javallott, hogy azt megelőzően tájékozódjék, hiszen a cigányság sem egységes, és emiatt a nyelvi kínálat eltérhet a célközönség igényeitől. Egy-egy kiváló szakember erőfeszítése a probléma gondozásában sokat jelenthet, azonban biztató eredményekkel csak az összefogás kecsegtethet, legyen az akár mikroszintű, akár tágabb dimenzióban értelmezett. Bővebben később a Könyvtári Levelező/Lap-ban. (Horváth Sándor Domonkos)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról