Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakfolyóirat a könyvtári marketingről -- miért zárnak be a könyvtárak

Az Information Today kiadó Marketing Library Services link (könyvtári szolgáltatások marketingje) kéthavonta jelenik meg. Tartalma az Ebsco-ban elérhető. A webes felületen lapszámonként egy cikk érhető el teljes szöveggel, a többinek csak címe olvasható. A januári-februári szám tartalma: Állíts elő élményeket, alakíts törzseket link ; Felmérés: miért zárnak be a könyvtárak? Hogyan látja a popkultúra a könyvtárat? Hogyan lehet a népszerű kultúra segítségével a közösség egészével kapcsolatba kerülni? -- A címek olvastán eszembe jut az ALA egyik korábbi elnökének szava: a könyvtárosok rendszeresen figyelmeztessék magukat arra, hogy a közösség egészének s nem csak az elitnek szolgálnak. (Mindebből természetesen nem az következik, hogy a marketingeljárások ne lennének használhatók bármely használói csoport, mondjuk gépészmérnökök, vagy komolyzene-kedvelők megszólítására.)

Régebbi hírforrás(ok): MG, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról