Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakmai szerzőket segít a könyvtáros egyesület (KIT-műhely)

Hajnal Ward Judit, Rutgers Egyetem:
- A szakmai szervezeteknek hihetetlen fontos szerepe van. Egy könyvtár, egyedül nem fecske, és nem fog semmiféle új évszakot csinálni. Szerintem úgy lehet bármi újat létrehozni vagy bátor lépést megtenni, ha a szakmai szervezet a könyvtárosok mögött áll.
Az is fontos, hogy az ALA-nak van egy könyvsorozata, az ALA Editions (drága, 50 dollár körüli könyvekkel). Ha azt megnézi valaki, akkor látható, hogy minden fontos témát lefednek vagy lefedtek.

Az idén volt szerencsém együttműködni egy developing editorral (ez a szerkesztő, aki végig segíti az embert a könyv megírásában az ötlettől a publikálásig), amikor a Biblioterápia útmutató könyvtárosoknak c. könyvet írtuk (ősszel fog megjelenni link ) Ők nemcsak inspirálják, hanem ügyesen navigálják is a szerzőket. A miénk rákérdezett egyszer: hol van ebben a DEI (Diversity-Equity-Inclusion) tartalom. Ami ma már sokkal szélesebb: EDISJ, vagyis Equity, Diversity, Inclusion, and Social Justice (méltányosság, sokszínűség, befogadás és társadalmi igazságosság). Vagy kisegít abban, hogy mi a megfelelő nyelvhasználat, amit az ALA elfogad és közvetít, tehát formálja a nyelvet is. (Elhangzott a MKE tatabányai vándorgyűlésének KIT-műhelyében)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról