Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakmát kínál Los Angeles közkönyvtára

Szakmát kínál egy Los Angeles-i közkönyvtár
A Los Angeles Public Library, mely egyébként is a tanulás színtere egy további lépést próbál tenni ebben az irányban: 2014 januárjában bejelentette szándékát, hogy szakmai érettségihez szeretné juttatni azokat a diákokat vagy felnőtteket, akik részt vesznek a könyvtár munkájában. A program révén azok, akik esetleg szégyellték, hogy nincs szakmájuk, mert akár kényszerűségből, családi vagy személyes okok miatt kénytelenek voltak kimaradni az iskolából, a könyvtárba járva ezt megkaphatják.
A program első évében 150 személy kaphat szakmai érettségi papírt a könyvtár 150.000 dolláros keretéből. A jelentkezők közül interjú során választják ki a tanulókat. A tanfolyamon a résztvevők online kapják a tananyagot, de konzultációs alkalmakon is részt vesznek a könyvtárban.
Ez lenne az első ilyen program az Egyesült Államokban.
A könyvtár magyar származású igazgatója, John Szabó elmondása szerint ezzel a programmal csatlakozni szeretne azon törekvésekhez, hogy digitális korunkban újraértelmezzék a közkönyvtárakat egy könyveket tároló intézményből oktatási intézménnyé.
?Meg vagyok győződve róla, hogy a közkönyvtárak meg tudják változtatni az emberek életét.' -- mondta Szabó. ?A közkönyvtárakban ugyanis megbíznak az emberek. Társadalmunkban ugyanis, ha valakinek nincs megfelelő végzettsége, nem kaphat állást, nem tudja eltartani a családját és nem tud előrelépni. Reményeink szerint ezt a programot az ország más közkönyvtárai is át fogják venni a jövőben.' (ford.: Horváth Viktória, Könyvtárostanárok Egyesülete)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról