Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Számítógépes laboratóriumok tizenévesek számára: az Austin Public Library programja

"Az Austin Public Library (APL) Carver fiókkönyvtárát - amely egyike a hálózat tíz ifjúsági internetes (Wired for Youth, FY) központjának - naponta 50-60 tizenéves látogatja. A WFY programot a Dell Alapítvány támogatása teszi lehetővé. (...) Az egyes könyvtárak felszereltsége azonos, de a használók nyelvi és kulturális összetétele szerint eltérő lehetőségeket kínálnak. A számítógéppel kapcsolatos kurzusok (honlap tervezése, komputergrafika, szövegszerkesztés, asztali kiadványszerkesztés stb.) mellett különböző csoportok keretében közösségfejlesztő, önismereti programok, találkozók is zajlanak. A rendezvényeket egy, a használók összetételét reprezentáló tanácsadó bizottság tervezi meg és készíti elő. Havonta nyomtatott és elektronikus formában hírlevelet adnak közre Wired at Carver! címmel. A program több ezer új használót mozgósított, akik egyébként gyermekkoruk és felnőttkoruk között aligha látogattak volna el a könyvtárba. A hasonló programokat fontolgatóknak a következőket ajánlja a szerző: Naponta egy meghatározott időszakban egy-két terminált hagyjanak szabadon a tizenéveseknek. Hívják meg a helyi közösségből a hozzáértő szakembereket vagy egyetemi hallgatókat, hogy tartsanak információkeresési, szövegszerkesztési stb. tanfolyamokat. A fiatal használók bevonásával készítsék el, és folyamatosan frissítsék a házi feladatokkal, elektronikus levelezéssel, hálózati játékokkal, közérdekű információkkal stb. kapcsolatos webcímek jegyzékét, nemcsak saját használatra, hanem kisebb testvéreik számára is. Vegyék számba, hogy hol lehet ingyenesen letölthető programokat találni. Talán az ilyen programok résztvevői a későbbiekben is eljárnak majd a könyvtárba."

Hírforrás: Könyvtári Figyelő, 2003. 4., Számítógépes laboratóriumok tizenévesek számára: az Austin Public Library programja, ref: Hegyközi I., eredeti: Gorman, Michelle: Wiring teens to the library = Libr.J.Suppl. Summer 2002. 18-20.p.
2003. április 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=szamitogepes_laboratoriumok_tizenevesek_szamara_az_austin_public_library_programja
Régebbi hírforrás(ok): Könyvtári Figyelő, 2003. 4., Számítógépes laboratóriumok tizenévesek számára: az Austin Public Library programja, ref: Hegyközi I., eredeti: Gorman, Michelle: Wiring teens to the library = Libr.J.Suppl. Summer 2002. 18-20.p.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról