Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Számvevőszéki vizsgálat - milyen is az?

Úgy értesültünk az ÁSZ utóbbi gyakorlatáról, hogy az ellenőrzés alá vontakat megkeresi, és számos dokumentum elektronikus feltöltését kéri tőlük. Ez több alkalommal, a részletek tisztázása céljából megismétlődhet, és bizonyos idő múltán a hatóság már csak a szabálytalannak talált ügyekben vizsgálódik.
Az ÁSZ ellenőrzésének sajátossága, hogy számukra a törvény feljelentési kötelezettséget ír elő, tehát szabálytalanság alapos gyanúja esetén, annak típusától függően feljelentést tesz a NAV, a Közbeszerzési Döntőbizottság, az Ügyészség, vagy más hatóság felé. A feljelentést általában a szervezet, illetve annak felelős vezetője ellen teszi meg.
Más meg nem erősített forrás szerint az ellenőrzés a könyvtáraknak típusonként 10%-át - városi, megyei, országos stb. - érinti. - A témára további adatok birtokában még visszatérünk. (KIT-összeállítás)
- Az ellenőrzést végző számvevők az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján, az előre meghatározott ütemezésnek megfelelően [ld. még: link ] megkezdték a szakmai munkaanyagok készítését a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház ellenőrzésével kapcsolatban.
A könyvtárak felbecsülhetetlen nemzeti értéket képviselve az egyetemes kultúrához kapcsolódó gyűjteményeket őrizve járulnak hozzá a könyvtári és információs szolgáltatás stratégiai jelentőségű állami feladat ellátásához.
Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervében foglaltaknak megfelelően folyamatban van a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház ellenőrzése.
A könyvtár 1986 óta működik a történelmi Esterházy kastély főépületében. Gyűjteményének nagysága közel 130 ezer dokumentum, mely könyveket, kiadványokat, leveleket, filmeket és egyéb anyagokat tartalmaz. A gyűjtemény összértéke közel 50 millió forint. (Állami Számvevőszék)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról