Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Száz év hirdetés Budapesten

A nyolcvanas évek közepén találkoztam egy francia fiatalemberrel, aki Budapesten, ösztöndíjasként a szocialista reklámot kutatta. Emlékszem, lenyűgözte őt, hogy egy országban, ahol minden az államé, milyen helyes neonok hirdetik az utcán az állami vállalatokat, és hogy az állami tévé adását rendre megszakítják az állami cégek hirdetései. Akkor pedig, amikor elmeséltük neki a legendásult Cipőt a cipőboltból! szlogent, kis híján sírva fakadt a gyönyörűségtől. Mindezt csak annak alátámasztásául mesélem, hogy engem bizony nem lep meg, ha valaki - annyi évtizednyi reklámtalanság és álreklám után - ma berzenkedik a hirdetésdömping miatt. Kétségtelenül sokkoló néha a levélládából kibuggyanó szórólaptömeg, és a kékre váltó pesti villamos meg az ufótámadás filmbeli pillanatában felbukkanó pelenkareklám is meghökkentő lehet. De egy dolgot szögezzünk le: nincs új a nap alatt. Abban az időben, amikor még volt mit és miért hirdetni Budapesten, a várost éppen úgy elborították a reklámok, mint ma. Ráadásul hogy ez mennyire meghitt tudott lenni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Geomédia Kiadó most megjelent, Reklámélet Pest-Budán és Budapesten című kötete. - F: dec. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról